مهمترین علائم کم خونی را بشناسید.
کم خونی چه تاثیری بر بدن دارد؟
آهن یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده خون است. خون از طریق رگها در سراسر بدن حرکت کرده و مواد معدنی و اکسیژن را به اجزای مختلف بدن میرساند. وظیفه حمل اکسیژن بر عهده گلبولهای قرمز خون است. کمبود گلبول قرمز که معادل است با کم خونی، به معنی کمبود اکسیژن اندام مختلف بدن است که در نتیجه منجر به بروز علائمی میشود که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
علائم کم خونی چیست؟
احساس ضعف و خستگی:
یکی از رایجترین علائم کم خونی احساس ضعف و خستگی است. همانطور که در بالا ذکر شد، گلبولهای قرمز وظیفه حمل اکسیژن را بر عهده دارند. وقتی آهن خون و در نتیجه گلبولهای قرمز کم میشوند، سطح اکسیژن خون کاهش یافته و عملکرد بدن افت میکند. خستگی ناشی از کمبود آهن تقریبا دائمی بوده و با استراحت رفع نمیشود.
سردرد، سرگیجه و عدم تمرکز:
تنفس نامنظم، افت فشار خون و احساس سرگیجه از دیگر علائم کمبود آهن خون است. علت اصلی بروز این علائم، عدم ریافت اکسیژن کافی توسط مغز است. البته این علائم معمولا در اثر خونریزی مداوم و شدید که منجر به کاهش ناگهانی گلبولهای قرمز میشود، ظاهر میشوند. اما در مواردی که فقر آهن وجود دارد، بروز این علائم و همچنین سردردهای مکرر شایع است.
کمبود و فقر آهن به خصوص در خانمها بسیار شایع است. شناخت علائم کم خونی میتواند در تشخیص به موقع این عارضه کمک کرده و با مراجعه به پزشک، فرآیند درمان آن آغاز شود. بهترین راه تامین نیاز روزانه بدن به آهن، تغذیه است. استفاده از مواد غذایی حاوی آهن و گنجاندن آنها در وعدههای غذایی روزانه، میتواند تا حد زیادی آهن مورد نیاز بدن را تامین کند. اما در کنار مواد غذایی، انواع مکملهای آهن نیز وجود دارد که میتوان طبق نظر پزشک از آنها استفاده کرد.
- ۹۷/۰۶/۲۳